Krav Maga principes om een contactgevecht te kunnen winnen

Om een contactgevecht te kunnen winnen, neem de volgende principes in acht die essentieel zijn binnen krav maga:
Trappen en stoten naar zwakke lichaamsdelen
Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht. Spijtig genoeg kan je soms in een situatie terechtkomen waarbij je jou in de onmogelijkheid bevindt om een gevecht te vermijden. Indien je te maken hebt met deze bovenstaande beschreven situatie, maak dan gebruik van de volgende twee pijlers die een leidraad zijn bij het neutraliseren van je agressor: wegnemen van gezichtsvermogen en/of mobiliteit van de agressor.
Bij het toepassen van deze twee pijlers is het van belang om zo snel mogelijk je onveilige situatie te veranderen naar een veilige situatie. In dit geval is de integratie van één van de Krav Maga grondbeginselen heel belangrijk: trap en stoot naar elk kwetsbaar deel van je agressor en bekom zo een overmacht.
Belangrijkste zwakke lichaamsdelen van je agressor
De belangrijkste zwakke lichaamsdelen van je agressor zijn:
– Ogen (wegnemen van gezichtsvermogen)
– Kruis & Schaambeen (wegnemen van mobiliteit)
Andere belangrijke zwakke lichaamsdelen van je agressor zijn:
– Kin & Slaap
– Keel & Nek
– Lever & Solar plexus
– Knie en Elleboog
Bij gebruik van trappen en stoten naar deze zwakke delen van het lichaam moet je jou steeds voor ogen houden dat dit dient te gebeuren binnen het gangbaar wettelijk kader. Bij sommige van bovenstaande beschreven zwakke lichaamsdelen kan een te harde stoot of trap leiden tot de dood van je agressor.

Reacties